Amstelland

Op 18 november heeft Amstelland Ontwikkeling Wonen 64 woningen in Oosterhout-Oost in verkoop gebracht, onder de projectnaam De Lanen. Volgend jaar volgen dan aansluitend nog 108 woningen, in de tweede fase van dit project.

type "Wilg"

In de eerste fase maken 58 twee-onder-een-kapwoningen deel uit van het project. De woningen zijn ontworpen door Wiegerinck Architecten. Dit deel van het project wordt ook wel de `Zee van Tweekappers` genoemd. De architect ontwierp een variatie aan tweekappers voor verschillende doelgroepen. Bij de ontwikkeling van de tweekappers is uitgegaan van een basisontwerp, met meerdere indelingsvarianten en met toevoegingsmogelijkheden van een vergrote erker en/of een dakkapel.
In de stijl van het ontwerp wordt teruggegrepen op de jaren dertig, met kenmerken als grote dakoverstekken, grote raamoppervlakken in de gevels op de begane grond en bloembakken aan de voor- en zijkant van de woningen. In het materiaalgebruik heeft de architect gekozen voor gemetselde vlakken op de begane grond en gestuukte gevels op de verdieping.

Lage piramidekap

Ook een aantal vrijstaande woningen maakt deel uit van het project. Het betreft grote woningen die voorzien zijn van een lage piramidekap, grote dakoverstekken en subtiele kaders rond de raamopeningen. Standaard zijn deze woningen uitgerust met vier slaapkamers. De ouderslaapkamer beschikt over een balkon en de indeling is op zo`n manier gekozen, dat een directe verbinding kan worden gemaakt tussen deze slaapkamer en de badkamer.
De start van de bouw van de woningen is voorzien in april 2001, de oplevering zal ongeveer een jaar later plaatsvinden. De prijzen zullen variŽren van ca. 556.600 tot 670.000 gulden v.o.n. voor de twee-onder-een-kapwoningen, terwijl dat voor de vrijstaande woningen ongeveer 850.000 gulden v.o.n. zal zijn.
Voor meer inlichtingen: Strijbosch Thunnissen Makelaars (tel. 024-3651010) en Hestia Makelaars (tel. 024-3604555).

 

type "Acacia" en "Prunus"

 

type "Linde" 

 

( afbeeldingen: brochure "De Lanen", Amstelland Ontwikkeling, 2000 )

( tekst: 'De Brug' 29-11-2000 )

 

Begin van de pagina