HBG Vastgoed

Projectontwikkelaar HBG Vastgoed gaat woningen bouwen in het oosten van Woonpark Oosterhout. De woningen zijn ontworpen door Inbo architecten bna. De variatie in de woningen van HBG Vastgoed komt tot uitdrukking in details zoals erkers, balkons en vensterindelingen.

De 90 twee-onder-een-kapwoningen van het type Renoir krijgen erkers die horizontaal, verticaal, gespiegeld of geschakeld worden aangebracht. De Renoirwoningen zijn geschakeld door de garages en beschikken over een royale begane grond, waarbij door variatie in de keukenopstelling de toekomstige bewoner de vrijheid heeft om te kiezen voor een tuingerichte of straatgerichte woonkamer.
De Renoirwoning komt binnen het project twee keer halfvrijstaand voor. Bij negen hoekwoningen wordt op de begane grond een afwijkende grotere woningindeling toegepast. De koopsomindicatie is vanaf ca. 595.000 gulden v.o.n.

 

De 37 overige twee-onder-een-kapwoningen met de naam CÚzanne kenmerken zich door de toepassing van een uitbouw aan de voorzijde met een groot venster en een betonnen kader. Ook deze woningen zijn geschakeld door de garages en beschikken over een royale begane grond waarbij, door variatie in de keukenopstelling, de bewoner kan kiezen voor een tuingerichte of straatgerichte woonkamer. De koopsomindicatie is vanaf ca. 525.000 gulden v.o.n.De 28 eengezinswoningen, genaamd Monet beschikken, evenals de twee-onder-een kapwoningen, over een erker met een groot venster en een betonnen kader aan de voorzijde van de woning. Deze woningen, waarvan de keuken zich aan de voorzijde bevindt, hebben een grote woonkamer aan de tuinzijde. De zolder van de Monetwoningen biedt, mede vanwege de ruimte die ontstaat door de toepassing van een lessenaarskap, verschillende gebruiksmogelijkheden. De koopsomindicatie is vanaf ca. 345.000 gulden v.o.n.


De verkoop van de Renoir-, CÚzanne- en Monetwoningen start tijdens de Woonmanifestatie in Oosterhout op 2 en 3 december 2000. Volgens de huidige planning zal de bouw in maart 2001 van start gaan.
Voor meer inlichtingen: Kamerbeek Makelaars (tel. 024-3227777) en Hans Janssen Makelaars o.g. (tel. 024-3244244).

 

( afbeeldingen: brochures HBG Vastgoed, 2000 )

( tekst: 'De Brug' 29-11-2000 )