Wijknieuws

Park "De Rietgraaf" vordert langzaam maar zeker

Het centrale park in Woonpark Oosterhout begint langzaam vorm te krijgen. Op het eerste gezicht lijkt het nog een zandvlakte maar de definitieve contouren worden zichtbaar. Zo zijn recentelijk straatlantaarns geplaatst, is er een brug tussen de uiterste punt van het park en De Scheg en zijn de hondenuitlaatplaatsen ("HUP's") bijna klaar. Ook liggen de paden op hun definitieve plaats en ligt er de nodige bestrating. Nu is het wachten tot het groen wordt en dat bomen en planten de hoogte in gaan.

Echter het zal pas vele jaren duren voordat we over een echt park kunnen spreken. Dat geldt trouwens ook voor het 'Woonpark' als geheel: "...wonen in een parkachtige omgeving met gebogen lanen, ruischende bomen en fraaie waterpartijen....met Franse allure...". Dit is de taal van de folders waarmee we deze polder zijn in gelokt. Op dit moment is het nog een gewone nieuwbouwwijk met troebele sloten, armetierige sprieterige boompjes, zandhopen en buldozers. Het zal nog een tijd duren voordat het plaatje van de folder werkelijkheid is geworden..

Maar in potentie is het een fijne plek en is het een kwestie van geduld. En het kan alleen nog maar beter en mooier worden...

redactie Wijknieuws