Wijknieuws

Wandeling rondom Landgoed Oosterhout, 12-02-2006

‘Met GroenLinks aan de wandel’

Vier winterwandelingen rondom Nijmegen

GroenLinks organiseert in februari vier wandelingen door de groene omgeving van Nijmegen. Iedere zondagmiddag wordt een andere ‘windstreek’ bezocht. Doel is om kennis te maken met verborgen juweeltjes aan onze stadsrand, zoals een landgoed of natuurgebied. Tijdens de wandeling wordt uitleg gegeven over landschap en cultuurhistorie. Belangstellenden zijn van harte welkom om mee te wandelen.

GroenLinks wil de komende jaren betere verbindingen voor wandelaars en fietsers, om zo de groene omgeving toegankelijk te maken. De wandelingen onderstrepen het belang daarvan.

---------------------------------------------------------

Zondag 12 februari
Beleef de Betuwe, rondom Landgoed Oosterhout

Aan de noordkant van Nijmegen is door grootschalige bouwprojecten (te) veel natuurschoon verdwenen. Gelukkig zijn er ook mooie plekken van de Betuwe in stand gebleven, zoals Landgoed Oosterhout. Het huidige landhuis werd in 1840 gebouwd, nadat een ouder kasteel door een overstroming was verwoest. Hetzelfde lot trof het nabije kasteel Waaijenstein, waarvan de naam nog voortleeft door de benaming van de grote doorbraakkolk.
De uiterwaarden van de Waal zijn belangrijk voor natuur en recreanten. Voor veel vogels is dit in ons volgebouwde land een van de weinige echt grote groene gebieden. Met het schrappen van de A73 en het MTC is gelukkig voorkomen dat deze groene corridor te zeer zou versnipperen.

Aanvang 14.00 uur, verzamelen bij de poort van de oprijlaan naar Landhuis Oosterhout aan de Waaldijk 49.

De wandelingen duren circa twee uur en eindigen op het verzamelpunt. Stevige schoenen zijn aanbevolen!

Voor meer informatie: Wouter van Eck, 024 3542236 of 06 44768631


GroenLinks Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6, 6511 PP Nijmegen

024 3292370

fractie@groenlinks.nijmegen.nl

www.groenlinks.nl/nijmegen

 

 (bron: Persbericht GroenLinks, 31-01-2006 )