Wijknieuws

Wijkschool en kinderopvang officieel geopend

Basisschool en kinderopvang Waalsprong in een gewone rijtjeswoning


NIJMEGEN - De nieuwe Nijmeegse wijk Woonpark Oosterhout is een openbare basisschool en een kindercentrum rijker. Afgelopen vrijdag openden basisschool De Oversteek en kindercentrum Ondersteboven officieel hun deuren in de schoolwoningen in de Morelstraat. Dit gebeurde met een aantal toespraken en een open huis.


De huisvesting is bijzonder. Het zijn gewone ééngezinswoningen waarvan een paar binnenmuren zijn weggehaald. Zo ontstaan op de begane grond en de eerste verdieping twee klaslokalen. De zolder is gereserveerd voor remedial teaching en documentatieruimte. In totaal geven de schoolwoningen ruimte aan vijftien lokalen. Ook het kindercentrum is in deze schoolwoningen gevestigd en heeft er twee tot zijn beschikking.
"Momenteel zijn nog niet alle lokalen bezet", zegt Vincent Scholte, directeur van o.b.s. De Oversteek. "Onze basisschool heeft momenteel 110 leerlingen. Wij verwachten dat alle lokalen over twee jaar zijn gevuld. Dan hopen we zo`n 400 leerlingen te hebben."
Over drie jaar verhuist de basisschool naar een gewoon schoolgebouw. Scholte: "In augustus 2003 openen we naar verwachting een nieuw schoolgebouw. Daarin wordt dan ook de Kion gevestigd en er komt bijvoorbeeld ook een theaterzaal en een gymzaal. De schoolwoningen zijn dan misschien nog nodig voor extra ruimte, anders worden ze verkocht als gewone woningen. De muren worden daarvoor dan weer teruggeplaatst."

Ondersteboven

Kindercentrum Ondersteboven zorgt voor de opvang van kinderen van werkende ouders die in woonpark Oosterhout wonen. "Wij verzorgen dagopvang voor kinderen van nul tot vier jaar. Zij kunnen bij ons terecht van 08.00 tot 18.00 uur. Tevens hebben we naschoolse opvang voor kinderen van vier tot twaalf jaar. Zij zijn ook welkom in de schoolvakanties. De kleinere kinderen worden verzorgd en beziggehouden met allerlei activiteiten. De oudere kinderen houden zichzelf bezig in de gezamelijke ruimte of doen mee met onze activiteiten. We gaan ook wel eens met ze naar het bos of we spelen spelletjes", vertelt Nora Stadhouders, vestigingsmanager van Ondersteboven.
Er werken uitsluitend betaalde krachten in de opvang. Tijdens de officiële opening was het kindercentrum gewoon in bedrijf en waren er verschillende activiteiten georganiseerd. Spelletjes werden gespeeld en de kinderen kregen wat lekkers te eten. "Het was een soort uitgebreid verjaardagsfeest", aldus Stadhouders.

( bron: 'De Brug', 29-11-2000 )