Wijknieuws

Wadi’s inspiratiebron voor evenementen in Waalsprong

Waalsprong – Stel: je woont net in een nieuw gedeelte van de nieuwbouwwijk de Waalsprong bij Nijmegen en hoe dan verder? In voorzieningenhart De Klif worden op zaterdagochtend 1 april om 10.30 uur de uitkomsten van een culturele behoeftepeiling onder Waalsprongbewoners gepresenteerd door de nieuwe activiteitengroep De Klif. Ook start dan de voorinschrijving van het Wadi-Worstelen, wat met film- en beeldmateriaal wordt gepresenteerd naast een voorlopige planning voor verschillende activiteiten.

Uit de eerste 145 enquêtes blijkt dat een filmavond, concerten en de wijnproefavond de meeste genoemde top-3 vormen. Verdere favorieten zijn het straat/wijk festival, cultuurfestival, koninginnedagspektakel en de swingavond.

WadiWorstelcompetitie

De activiteitengroep De Klif heeft zich laten inspireren door de wadi, op veel plekken te vinden in de wijk. Een idee dat naar boven kwam was dat van een WadiWorstelcompetitie. Bewoners kunnen zich alvast in laten schrijven per straat of individu voor de eerste WadiWorstelcompetitie. Idee hierachter is om verschillende straten met elkaar kennis te laten. Later in het jaar kan er gestart worden. Zie ook: www.on-the-rocks.nl/wadiworstelen.html + filmpje!

Activiteitengroep De Klif

Er zijn al volop ideeën, maar de activiteitengroep wil ook aan mogelijke wensen van de bewoners van ‘nieuw’ Oosterhout tegemoet komen. Begin maart startte de groep in samenwerking met studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen een behoeftepeiling in ‘nieuw’ Oosterhout en op verschillende plekken in de regio.

Er zijn nu ideeën voor een opening van het cultureel seizoen, een festival, een knallende Koninginnedag 29 april, een planten- c.q. tuinenmarkt op zaterdag 13 mei, kinderactiviteiten, verschillende wijkcompetitievormen zoals het nieuw bedachte WadiWorstelen, het duidelijker neerzetten van de al bestaande architectuurroute enzovoort. De groep is ook op zoek naar bewoners die zich actief in willen zetten.

Ideeën of interesse?

Bezoek de presentatie en inschrijfochtend zaterdag 1 april

10.30 – 12.00 uur in de Klif, Pijlpuntstraat 1, ‘nieuw’ Oosterhout

(met springkussen voor de kinderen)

(De Klif is het zogenaamde voorzieningenhart waarin onder meer het wijkcentrum, de basisschool

De Oversteek en de sport- en theater/filmzaal gevestigd zijn, 024 - 3482829)

Meer info:

Ids Breeuwsma, opbouwwerk

Tandem Welzijnsorganisatie

Winkelsteegseweg 7 – 9

6535 XB NIJMEGEN

024 – 3553468

i.breeuwsma@tandemwelzijn.nl

 

(bron: Persbericht Tandem, mail 23-03-2006 )