Wijknieuws

Maak uw wijkwens waar..

U hebt een goed idee, maar u weet niet waar u moet beginnen? De gemeenteraad helpt u!

Dien een wijkwens in en de gemeenteraad zorgt ervoor dat u professionele ondersteuning krijgt om uw wijkwens waar te maken. De wijkwens kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een bingoavond organiseren of een cursus fietsen voor allochtonen vrouwen geven. Dat is uw keus. U weet als geen ander waar in uw buurt behoefte aan is.

Uw wens is het begin, maar hoe zet u uw wens om in een concreet plan? Hoe kan de buurt daarbij ingeschakeld worden? Hoe komt u aan geld voor uw wens? Allemaal vragen die beantwoord moeten worden. Wat ondersteuning daarbij, komt wellicht goed van pas.

Welke wensen komen voor deze ondersteuning in aanmerking?

De gemeenteraad helpt u helaas niet bij al uw wensen. Om voor ondersteuning in aanmerking te komen dient de wens voor de buurt wel aan o.a. de volgende voorwaarden te voldoen:

U kunt aantonen dat uw buurt enthousiast is over uw wens, zodat er samenwerking kan plaatsvinden met andere buurtbewoners. Uw wens is met andere woorden een echte wijkwens;
U geeft goed aan wat u concreet gerealiseerd wilt hebben en waarbij u ondersteuning nodig heeft;
Het gaat om een eenmalige wens die voor 1 november 2006 waar te maken is.
Voor de goede orde: het is niet zo dat de gemeente geld beschikbaar stelt voor het waarmaken van uw wens. Wel, krijgt u professionele ondersteuning. Zij helpen u uw wens uit te voeren, denken mee over manieren waarop u aan geld voor het plan kunt komen en geven u assistentie om al het noodzakelijke papierwerk voor elkaar te krijgen.

Uw wens voldoet aan de voorwaarden en dan.....?

Als uw wens aan de voorwaarden voldoet kunt u in aanmerking komen voor ondersteuning. U krijgt dan de gelegenheid om uw wens te presenteren aan de gemeenteraad. De gemeenteraad maakt vervolgens een keuze.

Waar gaat u naartoe met uw wens?

U dient uw wens in vóór 15 januari 2006 bij de gemeenteraad, Postbus 9105, 6500 HG Nijmegen, ter attentie van mevrouw A. Latupeirissa. Indienen via internet kan ook, klik op 'reageer'.

Voor meer informatie en vragen kunt u terecht bij A. Latupeirissa, tel. (024) 329 20 19 en E. Hoenderkamp, tel. (024) 329 20 19. Per email is natuurlijk ook mogelijk via e-mail griffie@nijmegen.nl.

Gemeenteraad Nijmegen, 15 december 2005

 

(bron: website Gemeente Nijmegen )

http://www.nijmegen.nl/bestuurorganisatie/Bestuur/Gemeenteraad/contact_inspraak/Maakuwwijkwenswaar/Index.asp?ComponentID=64416&SourcePageID=1841#1

 

( met dank aan Corry Tersluijsen van de Wijkraad..)