Wijknieuws

Meer over: "Zomerspektakel 2002" ( weekend 29 -30 juni )

In het weekend van vrijdag 29 t/m zondag 30 juni is het feest in Oosterhout. Een aantal verenigingen en instellingen gaan dan hun seizoen afsluiten met tal van activiteiten onder de naam "Zomerspektakel". Voor jong en oud is er voldoende te beleven.

Allereerst is er op vrijdagavond een disco-avond voor de jeugd. Deze avond wordt o.a georganiseerd door de JeJo en wordt verzorgt door de Road Show van het overbekende radiostation Hot Radio. Plaats van handelen is gedurende het gehele weekend, de speciaal geplaatste feesttent achter café Merkus.

Zaterdagmiddag is de jeugd op sportieve wijze aan de beurt. Zij gaan in een spelprogramma kennismaken met allerlei sporten, uiteraard zit er ook een wedstrijdelement in. Zaterdagavond geeft Muziekvereniging Con Amore tezamen met Dansorkest Rebound een heus Popconcert. Zij brengen een programma met uitsluitend bekende popsongs . Een aantal nummers worden uitgevoerd tezamen met het Orkest Rebound, welke de rest van de avond het feestprogramma muzikaal verzorgt. Tijdens het popconcert mag al gedanst en geswingt worden en kan het feest al beginnen. Kaarten voor zowel de vrijdag- als de zaterdagavond zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij café Merkus met € 2,00 reductie op de prijs aan de tent.

Op zondagochtend is er een oecumenische dienst in de feesttent, met medewerking van de koren en muziekvereniging Con Amore.

Aansluitend is er koffie met gebak, fruhshoppen en een spelprogramma voor de oudere jeugd en volwassenen vanaf 16 jaar. De spellen bestaan uit buikschuiven, spijkerbroekhangen, en trucktrekken. Ook niet- deelnemers zullen hiervan met volle teugen genieten.

Het feestweekend wordt afgesloten met het laten opstijgen van een luchtballon. Passagiers voor deze ballonvaart zijn de winnaars van de speciaal hiervoor te houden loterij. De loten worden tijdens het weekend op het feestterrein verkocht à € 1,00. De organisatie is van mening een spectaculair weekend te hebben opgezet en hoopt op een grote belangstelling. Eenieder is van harte welkom.

( bron: persbericht Gezamenlijke verenigingen Oosterhout, 21-06-2002 )