Wijknieuws

Eerste suggesties voor wijkprijs Waalspronggebied

LENT/OOSTERHOUT - De eerste nominaties voor de wijkprijs van De Gelderlander voor verenigingen en organisaties in Lent of Oosterhout zijn binnengekomen bij de redactie van De Gelderlander. Op maandagavond 30 oktober wordt die prijs uitgereikt in zaal Maranter in Oosterhout.

Nog tot 23 oktober kunnen er nominaties ingediend worden.
Met de wijkprijs, een bedrag van 1000 gulden, wil De Gelderlander bestaande initiatieven waarderen, die de leefbaarheid in een wijk of stadsdeel ten goede komen. De wijkprijs is een nieuw initiatief van De Gelderlander. Vorige maand werd de eerste wijkprijs uitgereikt in het centrum van Nijmegen. De Vrienden van het Kronenburgerpark kregen die eerste prijs. In totaal worden er acht ronden voor de wijkprijs in Nijmegen gehouden.
Speciaal voor de Waalsprong kunnen ook initiatieven-in-oprichting genomineerd worden. Personen of verenigingen kunnen niet zichzelf kandideren. De nominaties, die voorzien moeten zijn van een schriftelijke motivatie, worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Die bestaat uit Sylvia Welter (voorzitter), oud-raadslid van de PvdA en lid van de klachtencommissie van de gezamenlijke woningcorporaties in Nijmegen, Toine van Bergen, oud-raadslid van de Stadspartij en milieuspeurder, Catharina Dracopoulou, ombudsvrouw minderheden, Jacques Thielen, oud-wethouder van Nijmegen en Maerten Verstegen, oud-directeur van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis.
Kandidaten voor de wijkprijs kunnen alleen schriftelijk aangemeld worden via redactie Lezerscontact De Gelderlander, postbus 36, 6500 DA Nijmegen, of per email: redactie.lezerscontact@gelderlander.nl. Dat moet gebeuren vr maandag 23 oktober.
De wijkprijs wordt op 30 oktober uitgereikt tijdens een debatavond van de redactie over thema's als wonen en water. Deskundigen, maar ook de plaatselijke bewoners kunnen dan hun mening geven over de kwaliteit van het wonen in het nieuwe en oude Oosterhout/Lent. Ook komt de waterproblematiek inclusief de dijkteruglegging bij Lent uitgebreid aan de orde. Tussen de discussie-onderdelen door zorgt het Nimweegs Soap Theater voor entertainment.
Belangstellenden voor de wijkavond in Oosterhout kunnen zich telefonisch opgeven bij het secretariaat van de stadsredactie Nijmegen, 024-3650485. Dat is bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van negen tot vijf uur. Schriftelijk kan ook. Enkele dagen voor de wijkavond worden de gratis toegangskaarten, voorzien van twee consumptiebonnen, opgestuurd.

( bron: De Gelderlander, 17 oktober 2000 )