Wijknieuws

Zomerspektakel 2005 van 24-6 tm 26-6 in dorp Oosterhout

Voor de derde keer alweer is er in juni in Oosterhout het Zomerspektakel. Dit drie-daagse dorpsfeest wordt georganiseerd door drie verschillende verenigingen: muziekvereniging Con Amore, de JeJo en carnavals-vereniging de Wielewoalers; bijgestaan door Eef Merkus.

Na het succes van de afgelopen jaren kon een herhaling niet uitblijven. Het programma is grotendeels onveranderd gebleven, maar de invulling is natuurlijk anders. Het feestterrein is het vertrouwde evenemententerrein achter café Merkus.

.

Vrijdag 24 juni

Op vrijdag 24 juni om 20.00 uur 's avonds is er een popfestival waaraan tien verschillende, jonge bands uit de regio meedoen. Enkele namen: Mr. Blue Sky, The Staxx, Twenty-2-choke, The Habaneros, Unadulterated, Out of Routine, Impish, Crew Cut en Doublehelixx. De avond wordt gepresenteerd door Harry Rienmeijer, presentator van Appelpop. Aan de beste band wordt de Zomerspektakel Popprijs uitgereikt. Er is ook een publieksprijs. Een prima line-up, een mooi programma: pop, punk, metal, trash... you name it, we've got it! Mis het niet! Entree: € 4,-.

Zaterdag 25 juni

Op zaterdag 25 juni is er vanaf 10.00 uur 's ochtends is er een kinderprogramma, in riddersfeer. Op het feestterrein kunnen verschillende spelletjes worden gedaan. Ook kun je een ritje maken op een pony. Om 13.00 uur is er voor de wat oudere jeugd de Vijfkamp, waarin de spelonderdelen voor de dag erop al gespeeld worden. 's Avonds om 20.00 uur is er een gezellige feestavond met het top-orkest VIVELEVINK. Geen nadere introductie nodig, gewoon supergoed. Entree € 8,-.

Zondag 26 juni

Dan de zondag. Om 11.00 uur is er, in de feesttent een oecumenische kerkdienst. Direct aansluitend om 12.00 uur verzorgt Con Amore een klein concert, waarbij u een kopje koffie kunt drinken. Daarna start vanaf 13.00 uur 's middags de spectaculaire Vijfkamp, met onderdelen als levend sjoelbak, spijkerbroekhangen en dergelijke. Deelnemende teams zijn afkomstig uit Oosterhout en omgeving. Opgave is nog mogelijk. Verder: het Oosterhouts Kampioenschap Armworstelen in verschillende categorieën. Opgeven kan ook nog op zondag 26 juni op het feestterrein. Muzikaal zal het programma in de loop van de middag worden omlijst door de Arnhemse Sixties Band de Chad Masters. De dag zal worden afgesloten met een ballonvaart, waaraan bezoekers met het winnende lot kunnen deelnemen! Verloting om 18.00 uur. Voor deze ballonvaart zijn zondagmiddag ook nog loten te koop à € 1,-.

( bron: Organisatie Zomerspektakel, d.d. 16-06-2005 )

"spijkerbroek hangen" (2003)

( foto's: Organisatie Zomerspektakel, d.d. 16-06-2005 )