Wijknieuws

Aanleg van 3 rotondes bij Griftdijk en Groenestraat

Vanaf 4 maart zal een begin worden gemaakt met de aanleg van 3 rotondes in de verkeersadres Griftdijk en Groenestraat. Het doel van de rotondes is om het verkeersituatie veiliger te maken.

De eerste rotonde is een rotonde ter vervanging van het huidige kruispunt Griftdijk - Stationsstraat ( het kruispunt bij de benzinepomp, waar de wegen naar Ressen, Oosterhout en naar de A15 bij elkaar komen ). De werkzaamheden zullen ongeveer 6 weken duren. Het kruispunt zal zijn afgesloten voor verkeer van Woonpark Oosterhout naar de A15. Aan de hand van gele borden zal een omleidingsroute worden aangegeven.

De tweede rotonde wordt aangelegd op het kruispunt Griftdijk - Groenestraat ( de "toegangpoort" naar Woonpark Oosterhout ). Tijdens de werkzaamheden zal het verkeer kunnen blijven doorrijden.

De derde rotonde komt te liggen in Woonpark Oosterhout en wel op de kruising van de Bellefleurstraat en de Groenestraat. Het verkeer uit Woonpark Oosterhout wordt omgeleid via een bouwweg aan de oostkant van wijkdeel De Boomgaard ( zie kaart ). Aan deze weg zal ook een tijdelijke bushalte komen

De werkzaamheden aan de drie rotondes zullen naar verwachting tot en met de zomer van 2002 duren.

( bron: Gemeente Nijmegen, Directie Grondgebied, 11-02-2002 )

 

Rotondes op Griftdijk in Oosterhout na lang uitstel nu in zicht

Na herhaaldelijk uitstel wordt op maandag 4 maart begonnen met het veiliger maken van de Griftdijk in Oosterhout. Er komen twee rotondes in de doorgaande weg te liggen. De rotondes worden aangelegd op de kruisingen van de Griftdijk met de Stationsstraat en de Groenestraat. Met de eerstgenoemde wordt op 4 maart begonnen. Die werkzaamheden gaan naar verwachting zes weken duren. De eerste vier weken worden de Griftdijk-zuid en de Stationsstraat-west afgesloten. Auto's kunnen dan nog wel van de Stationsstraat-oost naar de Griftdijk-noord en terug. De laatste twee weken echter worden alle vier de wegen die op de nieuwe rotonde uitkomen, afgesloten. Bussen worden omgeleid via de snelweg of de Groenestraat en de dijk. Is deze rotonde klaar, dan wordt de kruising met de Groenestraat onder handen genomen. Daarvoor is het niet nodig wegen af te sluiten. Het verkeer wordt met behulp van tijdelijke verkeerslichten langs de wegwerkers geleid. Hierna komt ook de Groenestraat aan de beurt. Deze weg wordt gereconstrueerd en krijgt een rotonde op de kruising met de Bellefleurstraat. Tijdens deze klus wordt de Groenestraat afgesloten, behalve voor fietsers. Alle werkzaamheden samen zullen, zo schat de gemeente, tot en met de zomer duren. Met deze serie verkeersmaatregelen moeten de gebeden van dorpsraad, ondernemers en de voormalige gemeenten Valburg en Bemmel worden verhoord. Die hebben met klem aangedrongen op maatregelen vanwege de toenemende verkeersdrukte. De aanleg van de rotondes zou aanvankelijk gebeuren voor de zomer van afgelopen jaar. Vooral de financiering ervan bleek echter voor vertraging te zorgen

( bron: De Gelderlander, 16-02-2002 )