Wijknieuws

Zomerspektakel 2003 van 27-6 tm 29-6 in dorp Oosterhout

Voor de tweede keer alweer is er in juni in Oosterhout het Zomerspektakel. Dit drie-daagse dorpsfeest wordt georganiseerd door vier verschillende verenigingen: muziekvereniging Con Amore, stichting JeJo, carnavalsvereniging de Wielewoalers en voetbalvereniging OSC; bijgestaan door Eef Merkus. Na het succes van vorig jaar kon een herhaling niet uitblijven. Het programma is grotendeels onveranderd gebleven, maar de invulling is natuurlijk anders. Het feestterrein is het vertrouwde evenemententerrein achter café Merkus.

Vrijdag 27 juni

Om 20.00 uur 's avonds is er een oergezellige Hollandse Avond. In de feesttent wordt opgetreden door Con Amore. Dit orkest brengt vele bekende Hollandse liedjes. Een greep uit het repertoire: Manuela, Ding-a-dong, Marco Borsato nummers, Goud-van-Oud, de Postkoets [natuurlijk van de Salvera's !] enzovoort. Verder wordt samen met het Gezellugheidsorkest Willie en de Billies een verrassend optreden verzorgd. Willie en de Billies spelen klassiekers uit de vaderlandse Nederlandstalige popgeschiedenis. Met het beste uit het repertoire van vakbroeders als Arne Jansen, Henk Wijngaard, André Hazes en Ben Cramer is geen podium meer veilig voor Willie en de Billies... Gezellug! Tot in de zeer kleine uurtjes puur genieten dus ! …en: kleedt u fout dan zit u goed [in de prijzen!]

Zaterdag 28 juni

Vanaf 13.00 uur 's middags is er een kinderprogramma in circussfeer. Op het feestterrein kunnen verschillende spelletjes worden gedaan. Er is een luchtkussen en een voor een ieder is er een gratis suikerspin. Dit programma wordt omlijst door een super-leuk Circus-doe-mee programma. Pip Erken & Friends geven demonstraties jongleren en acrobatiek: maar liefhebbers kunnen ook meedoen met de workshop. 's Avonds om 20.00 uur is er een grandioze feestavond met het top-40-orkest Summerland. Geen nadere introductie nodig, gewoon supergoed.

Zondag 29 juni

Alweer vanaf 13.00 uur 's middags start een spectaculaire Vijfkamp, met onderdelen als truckduwen, levend tafelvoetbal, spijkerbroekhangen en dergelijke. Deelnemende teams zijn afkomstig uit Oosterhout en omgeving. Ook u kunt nog een team opgeven! Muzikaal zal het programma in de loop van de middag worden omlijst door de Arnhemse sixties & rock 'n roll-band Afterglow. Voor de kinderen is er nog het springkussen en het schminken. De dag zal worden afgesloten met een ballonvaart, waaraan bezoekers met het winnende lot kunnen deelnemen !

Combikaarten [voor twee feestavonden en lot voor de ballonvaart] zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij café Merkus in de Dorpsstraat voor slechts 10 Euro. Het hele weekend zijn nog apart loten te koop van 1 Euro voor de ballonvaart. Deze loten worden ook in de week van 16 -20 juni bij u aan de deur gebracht.

Opgeven en alle andere informatie: Marcel Broenland, telefoon 0481-481776 [na zes uur]

( bron: Organisatie Zomerspektakel, d.d. 10-06-2003 )