Wijknieuws

Nieuws vanuit de Dorpsraad Oosterhout

Uurwerk Leonarduskerk krijgt verlichting dankzij jubilerende Rabobank

Aan het begin van het jubileumjaar 2004, nodigde Rabobank Nijmegen de bevolking uit tot het aandragen van projecten, die om wat voor reden dan ook maar niet van de grond kwamen. Dat hebben we geweten. Maar liefst 135 projecten zijn bij de bank binnen gekomen. De jury bestaande uit: Ed d'Hondt (oud burgemeester), Erna van de Ven (voormalig directeur van de VVV) en Fons de Poel (tv presentator) had de moeilijke taak hier een aantal uit te selecteren. Uiteindelijk heeft de jury besloten dat het aanbrengen van verlichting in het uurwerk van de toren van de Leonarduskerk in Oosterhout één van de projecten is die met steun van Rabobank Nijmegen gerealiseerd gaat worden. Dit door de Dorpsraad Oosterhout ingediende project, scoorde op alle door de bank gestelde criteria bijzonder goed. Zo is het project blijvend zichtbaar en wordt het breed gedragen in de Oosterhoutse gemeenschap.

Sportveld OSC Oosterhoutsestraat

De gesprekken met gemeente Overbetuwe zijn succesvol gebleken. De gemeente heeft toegezegd deze zomer nog de volgende aanpassingen te doen: 1) aanbrengen van een versmalling bij de ingang van het sportpark 2) verplaatsen van het kombord tot voorbij de aan te brengen versmalling

Excursie Dorpsraad

Op 17 mei zijn de Dorpsraden en Wijkplatforms van gemeente Overbetuwe op bezoek geweest bij gemeente Wijchen. Het was bijzonder leerzaam te horen hoe de "leefbaarheidsgroepen" in Wijchen de wijken en omringende dorpen werkzaam zijn om de leefbaarheid te verhogen.

Openbare vergadering Dorpsraad

De openbare vergadering met het bestuur van de Dorpsraad op woensdag 9 juni in het Dorpshuis is verplaatst naar 8 juni in cafe-zaal Merkus aan de Dorpsstraat 12 te Oosterhout. Zie voor informatie over uitnodiging en agenda elders in deze Dorpsgeluiden. Het bestuur heeft dit besloten vanwege de vele vragen naar aanleiding van diverse berichten in de Gelderlander en de Betuwe over een nieuw te ontwikkelen bedrijventerrein.

Ben Esvelt, voorzitter

Erik Kempen, secretaris a.i.

 

( VERENIGING DORPSRAAD OOSTERHOUT Secretariaat:De Breeacker 94, 6678 DJ Oosterhout-(Gld) tel: 0481-459922 Inschrijving K.v.K. Nr. 40147036 )

 

( bron: mail Dorpsraad, 3 juni 2004 )