Wijknieuws

Ontwikkelaars presenteren hun plannen voor De Elten

Woonmanifestatie op 2 december in De Maranter: 

Op 2 december j.l. presenteerden de diverse projectontwikkelaars die actief zijn in het Waalspronggebied hun plannen voor de tweede fase van Woonpark Oosterhout. Deze fase wordt ontwikkeld in het oostelijk gedeelte van Woonpark Oosterhout: "De Elten". Van een aantal projecten is de inschrijfperiode reeds verlopen. Voor nadere informatie hierover kunt terecht bij Gemeentelijk Informatiecentrum 'Open Huis' .

Hieronder treft u de links aan naar de diverse plannen. 

Voor de situering van de projecten: Interactieve Wijkkaart

Tevens treft u een artikel aan uit 'De Gelderlander' van maandag 4 december over de woonmanifestatie:


Amstelland Ontwikkeling


    HBG Vastgoed


    Talis Woondiensten


    Heijmans Vastgoed


Vooral de huizen maken wonen in de Waalsprong populair

maandag 04 december 2000

OOSTERHOUT - In de Maranter in Oosterhout vond afgelopen weekeinde een woonmanifestatie plaats waar zo'n vierduizend belangstellenden informatie konden krijgen over wonen in het Waalspronggebied.

De hoeveelheid kinderwagens laat zondagmiddag duidelijk zien dat vooral jonge mensen geïnteresseerd zijn in de nieuwbouwwoningen van woonpark Oosterhout. Maar ook mensen van pensioengerechtigde leeftijd willen meer informatie over woningen met welluidende namen zoals 'Monet', 'Cézanne' of 'Ardèche' en 'Dordogne'.

In party- en congrescentrum de Maranter aan de Groenestraat in Oosterhout worden de grote getale bezoekers verwelkomd met koffie, broodjes en banketstaaf. In de zaal zijn wanden opgesteld waar computertekeningen van woningen op staan. Onderaan de tekening staan de prijzen. Want zo verschillend als de woningen zijn, zo verschillend zijn de prijsklassen. Variërend van ongeveer driehonderdduizend gulden tot zo'n acht ton. Woningcorporaties en projectontwikkelaars staan klaar om te informeren. Bij iedere wand vertellen verschillende makelaars uit Nijmegen en omstreken over de te realiseren woningen. Zowel huur- als koopwoningen. Folders vergezeld van pennen, sleutelhangers en linnen tasjes worden met graagte meegegeven.

In het midden van de zaal is een groot schaalmodel opgesteld. Vooral deze maquette blijkt voor de bezoekers interessant te zijn. Ze kunnen aan de hand daarvan afleiden waar uiterwaarden, dijken en wegen zich bevinden. En, nog belangrijker, waar hun mogelijke woning staat of komt te staan. 'Wat betekenen die witte plekken?' vraagt een bezoekster zich af, 'Weet jij wat daar is?' De witte plekken, zo laat de legenda zien, zijn de nog te realiseren woningen.

Inmiddels staan er al duizend woningen in Visveld-Oost en in het midden van woonpark Oosterhout. De huizen waar bezoekers zich vandaag mogen vergapen, worden de komende jaren op Visveld-Noord en ten oosten van het woonpark gerealiseerd.

Over waterdreigingen of een eventuele slechte bereikbaarheid van Nijmegen na de dijkverlegging, maken de bezoekers van de woonmanifestatie zich niet druk. De infrastructuur van een nieuwbouwwijk is de eerste tijd sowieso vaak pet, weet een man.

Het zijn vooral de huizen die wonen in de Waalsprong aantrekkelijk maken. Nieuwbouwwoningen hebben een groot voordeel in onderhoud, vinden de meeste mensen. Vooral omdat dat onderhoud eigenlijk niet bestaat. 'Als het goed is, hoef je de eerste vijftien jaar niets aan je woning te doen', zo meent een bezoeker. 'Misschien een likje verf, maar dat is alles. Dat is met oudbouw net even anders. Want in een bestaande woning moet je meestal veel investeren. Aan de andere kant is het wel wennen als je altijd in oudbouw hebt gewoond. Alles moet nog groeien, letterlijk en figuurlijk. Rond nieuwbouwwoningen is het nog behoorlijk kaal en dat is ook hier het geval.'

( bron: 'De Gelderlander', 04-12-2000 )