Wijknieuws

Debat in "De Klif", maandag 9 mei, 20.00u.

De Waalsprong: Nieuw stadscentrum of Nijmeegse buitenwijk?

Tot 2015 worden er elfduizend woningen gebouwd in De Waalsprong. Dat zorgt voor grote veranderingen in de voorheen onafhankelijke dorpen Oosterhout en Lent. Het gebied gaat deel uitmaken van de stad Nijmegen, maar in welke richting het zich zal ontwikkelen, is nog onduidelijk. Wat vinden (toekomstige) bewoners en lokale politici van de gewenste identiteit van de Waalsprong? Willen zij een 'gewone' woonwijk, met een aantal basisvoorzieningen? Of wordt het gebied ook betekenisvol voor bewoners uit andere delen van Nijmegen, bijvoorbeeld doordat er een aantal centrale voorzieningen wordt gevestigd? Welke kansen zien Nijmeegse ondernemers en culturele en gezondheidsinstellingen in de Waalsprong? En welke gevolgen hebben de keuzes van bewoners, politiek, ondernemers en instellingen voor de inrichting van het gebied?

Debat met o.a. gemeenteraadsleden Chantal Teunissen (Stadspartij Nijmegen), Hans van Hooft jr. (SP) en Jaap Lamers (CDA) en wethouders Paul Depla en Ton Hirdes onder leiding van Rob Jaspers en Eric Reijnen (De Gelderlander). In samenwerking met De Gelderlander.

Dit debat wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijmegen Maandag 9 mei I Aanvang: 20.00 uur I Entree gratis Let op: dit debat vindt plaats in De Klif in Oosterhout toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van LUX en op 9 mei vanaf 19.30 in De Klif, Pijlpuntstraat 1 Oosterhout

( bron: website van LUX )

( met dank aan Gerry Joosten )