Wijknieuws

Nieuws over: hoogspanningsleiding en fietsbrug

Er zijn van die voorzieningen die niet al te lang mogen wachten om te worden gerealiseerd. Twee voorbeelden hiervan zijn de hoogspanningsleiding die ondergronds moet worden gebracht en de fietsbrug naast de spoorbrug die de fietsafstand naar Nijmegen aanzienlijk korter zal maken en die ervoor kan zorgen dat meer mensen de fiets pakken.

De Gemeente Nijmegen is in overleg met de NUON over de realisatie van de ondergrondse hoogspanningsleiding: technisch gezien is men er uit, het tracť is bepaald en ook de financiŽle kant is geregeld. Wat nog rest is de onderhandeling met een drietal particuliere grondeigenaren. Als deze partijen akkoord gaan ( hetgeen de verwachting is ) kunnen de benodigde vergunningen worden aangevraagd. Als deze rond zijn dan wordt begonnen met de aanleg. Na de zomervakantie zal een concrete planning bekend worden gemaakt

Namens de Gemeente Nijmegen onderhandelt Railinfrabeheer met twee aannemers over de planning van de uitvoeringswerkzaamheden. Hierbij wordt veel aandacht geschonken aan de risico's van de uitvoering ( invaren van brugelementen ). De Gemeente Nijmegen maakt zich sterk om de bouwperiode zo kort mogelijk te maken; het sterven is dat in het voorjaar van 2003 de fietsbrug in gebruik kan worden genomen.

( bron: brief 25-02-2002, Gemeente Nijmegen, Directie Strategie & Projecten, Projectmanagement Waalsprong )