Wijknieuws

Gratis proefles Aikido, donderdagavond 23-02 in De Klif...

Altijd al iets willen doen aan zelfverdediging of bent u op zoek naar een dynamische manier om uw lichaam en geest te ontspannen?

Misschien is Aikido wat voor u!

Bij voldoende belangstelling zal op dinsdag 28 februari in het Voorzieningenhart de Klif in Oosterhout een beginnerscursus Aikido starten.

Met de technieken van deze Japanse verdedigingskunst leer je agressie, energie of concreet gezegd: een slag naar je gezicht te controleren met een klem- of werptechniek. Dit probeer je te doen zonder zelf geweld toe te passen. Hierdoor krijgt Aikido een vredelievend karakter en is door iedereen te beoefenen.

Bij veel mensen is Aikido bekend door de films van Steven Seagal. Wij volgen echter de lijn van Christian Tissier. Hij heeft een lange tijd in Japan doorgebracht om zich daar het Aikido eigen te maken. Deze grootmeester (7 e dan) geeft continu stages door heel Europa en is met regelmaat te zien bij demonstraties op Eurosport. Het fascinerende van zijn Aikido is zijn dynamische en effectieve manier van bewegen.

De oorsprong van Aikido ligt in de Japanse zwaardkunst. Daarom wordt naast het verdedigen tegen een pakking of een slag naar het lichaam ook getraind met het (houten) zwaard. Ook worden tijdens de trainingen mes- en stoktechnieken behandeld.

Voor diegene die kennis willen maken met Aikido is er op donderdag 23 februari een gratis proefles van 20.00 uur tot ± 21.00 uur. Let op!!! Het is voor iedereen mogelijk deze introductieles te volgen. Conditie, leeftijd of vecht/verdedigingskunst ervaring is niet van belang!

Aansluitend zal een demonstratie plaatsvinden.

De enige manier om een compleet beeld te krijgen van Aikido is het aan den lijve te ondervinden. Als u mee wilt doen met de introductieles bel dan onderstaand telefoonnummer en neem een trainingsbroek en een T-shirt mee. Natuurlijk kunt u ook alleen naar de demonstratie komen kijken.

Dit alles zal plaatsvinden in de Klif, te Oosterhout (gem. Nijmegen) gelegen aan de Pijlpuntstraat.

Graag tot dan en wanneer u meer informatie wilt aarzel dan niet om contact op te nemen met:

René Habraken

0644922535 of

rene_san@hotmail.com

 

 (bron: René Habraken, mail 28-01-2006 )