Wijknieuws

Kerst-activiteiten van de Kerken in Oosterhout e.a.

Bezichtigen van de Kerststal in de St.Leonarduskerk.
Op Eerste Kerstdag is de Leonardus-kerk na de gezinsviering tot half 5 open, zodat u met kinderen, kleinkinderen en familie de kerststal kunt komen bekijken.
(We zoeken nog een paar mensen, die tussen half 12 en half 5 een uurtje tijd vrij hebben om in de kerk aanwezig te zijn. Meld u aan bij Ada Esvelt, tel. 481834 )

Kerstmarkt op zaterdag 9 december van 15.00 uur tot 19.30 uur. te Heteren.
Parochiekerk H. Maria Onbevlekt Ontvangen Kerkplein 1 te Heteren.
Wij nodigen ieder die dit leest van harte uit een bezoekje te brengen aan onze kerstmarkt, die nu al voor de vierde keer plaatsvindt.
In de loop van het jaar zijn heel veel mensen ijverig bezig geweest om bijzonder sfeervolle en mooie artikelen voor de kerstmarkt te maken.
Het plezier en enthousiasme bij de voorbereidingen is groot. Dit jaar kunnen we naast de kerk en ‘de Burgstede’ ook gebruik maken van de pastorie.

- We houden weer een verloting met heel mooie prijzen.
- Vanzelfsprekend treden de koren op en kunnen we allemaal meezingen uit een speciaal voor deze gelegenheid samengestelde kerstbundel.
- Voorts is er in de pastorie een knus en warm restaurantje waar broodjes, erwtensoep en glühwein geserveerd worden.
- Voor de kinderen is de Burgstede gereserveerd, waar ze bijvoorbeeld gipsen kerststalbeeldjes kunnen beschilderen en nog veel meer.

Kom dus met het hele gezin en je zult een plezierige en sfeervolle middag beleven.
Namens het team van medewerkers, Frans Rombouts, Diny Liethoff en Anneke Koch

Projectkoor Lent
Zondag 17 december wordt het jaarlijkse kerstconcert gegeven in de Maria Geboortekerk te Lent, aanvang 19.00 uur. Aan dit concert wordt door meerdere koren en de Harmonie uit Lent deelgenomen, onder andere ons Projectkoor Lent. U bent van harte uitgenodigd. De toegang is gratis.   

Tevens werkt ons koor mee aan de kerkdienst op eerste kerstdag in Oosterhout.

Corry van Doorn,
secretaresse van Projectkoor Lent

Sfeervol kerstconcert door koor Eigen Wijs
Gemengd koor Eigen Wijs uit Elst geeft op woensdagavond 20 december een sfeervol kerstconcert in de Protestantse Kerk van Ressen. Eigen Wijs zingt onder leiding van dirigent Theo Yedema een afwisselend kerstrepertoire: van Engelse christmas carols tot Franse, Russische en Noorse kerstliederen. Het koor wordt daarbij op de piano begeleid door Jan Los. 

Het concert begint om 20.30 uur en duurt ongeveer een uur. Kaarten zijn vanaf 20.00 uur te koop in de kerk en kosten € 4,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen tot twaalf jaar. Deze entreeprijs is inclusief een consumptie in De Kosterij na afloop van het concert.

Voor meer informatie: www.kooreigenwijs.nl

Petra Swart

Koor Eigen Wijs Elst

(bron: Nieuwsbrief Samenwerkende Kerken Oosterhout, dec. 2006 )